31 maj 2014

En lägenhet med mycket charm och känsla!

Charmig lägenhet och smakfullt inredd med högt i tak, vitlutade trägolv och kakelugnar. Visst är den härlig? Och kolla in den fantastiska innegården. "En magisk liten koloni"....

Fåtöljen Storsele från Ikea passar lika bra ute som inne. Min favorit! 
Vitrinskåp passar i alla rum och är inte bara praktiskt utan även en snygg inredningsdetalj. Detta faller mig i smaken, både utseendemässigt och i färg. Riktigt tjusigt! 
Samtliga foton lånade via Bolaget Fastighetsförmedling och fler bilder hittar du här. Hoppas du får en riktigt fin helg! Själv ska jag fortsätta att inreda en fantastiskt lägenhet här i Jönköping som ska fotas på måndag. Bilder kommer inom kort både på hemnet och här på min blogg. Hoppas vi ses snart igen!
25 maj 2014

Veckans ordspråk - Veckans Tänkvärda!

Gokväll! Här kommer veckans ordspråk i vanlig ordning på söndagen, om än lite senare än vanligt. Hoppas att du har haft en bra helg? Jag har varit bortrest men nu är det ny vecka och nya projekt! På veckans planering står det bland annat en resa till Göteborg, en sista "touch" i en lägenhet inför fotografering, samt inreda en underbart vacker vindsvåning här i stan. Ser fram emot denna veckan!Eller hur!! 

Skaffa dig en bra vecka! 

Fler ordspråk från mig hittar du här, Kreativa Kvadrat Pinterest


24 maj 2014

Lördagsinspiration från ett kaptenshus i Lödöse!

En underbar villa med anor från 1880-talet. Omsorgsfulla material har stått i fokus och villan är full av charm, vackra golv och möbler. En riktigt idyll!Samtliga bilder via Stadshem och här hittar du fler bilder.
Ha en riktigt fin helg! 

18 maj 2014

Veckans ordspråk - veckans Tänkvärda!

Hej! Hoppas att du har haft en bra vecka? Kommande vecka har jag min alldeles egna assistent vid min sida, Ellen Svensson från Växjö, som kommer att hjälpa mig med diverse uppdrag och förberedelse. Guld värt!

Vi kommer bland annat att ge oss ut på jakt efter rekvisita och accessoarer till några olika inredningsuppdrag samt att jag kommer att fortsätta min förberedelse inför en belysningsworkshop på huvudkontoret på Svenska Hem. Det ser jag fram emot! På tisdag morgon är det dags för MiJ-frukost (Marknadsföreningen i Jönköping) igen, då ska vi lyssna till Marie-Louise Berghult, marknadschef på Kinnarps, som kommer att berätta om trender som påverkar oss och vår arbetsmiljö. Ännu en spännande vecka med andra ord. Ikväll fastnade jag för detta ordspråket. Hoppas du också tycker om det?

Har du några bra ordspråk som du vill dela med dig av till mig och mina följare? Maila mig gärna på
asa@kreativakvadrat.comÖnskar dig en riktigt bra dag! 

Fler ordspråk från mig hittar du på Kreativa Kvadrat Pinterest, klicka här.17 maj 2014

Lördagsinspiration!

Idag fastnade jag för denna lägenheten med möbler och inredning helt i min smak. Tapeten i köket håller än och ger en riktigt inspirationskick, även om jag personligen håller mig till mycket vitt, svart, grått och grönt hemma hos mig. Samtliga bilder är lånade via Alvhem Mäkleri & Interiör.Snygg golvlampa, fantastiska ben!


Fikonträd i kruka är en av mina favoriter att ha på uteplatsen i sommar, samma gäller fåtöljen STORSELE från Ikea, passar lika bra ute som inne. Glöm inte bort spegeln i hallen, en sista "check" innan du ger dig ut!

Fler bilder hittar du här.

Önskar dig en riktigt fin helg! 11 maj 2014

Veckans ordspråk - Veckans Tänkvärda!

Hej! Har du haft en bra helg? Kommande veckas ordspråk handlar om att du har möjlighet att välja vart du önskar befinna dig. Are you in the right or in the wrong story?


Här hittar du mer tänkvärt och inspiration från mig: Kreativa Kvadrat Pinterest

Skaffa dig en riktigt bra vecka! 

10 maj 2014

It´s all about details!

Veckans lördagsinspiration kommer från en lägenhet med tjugotalscharm via Stadshem, på Ostindiegatan 10 i Göteborg.Fina detaljer! Tänk vad små accessoarer kan tillföra ett rum och som i detta fallet i badrummet. Och du som brukar vara inne på min blogg, vet att jag slår ett slag för en grön kvist eller en blomma i badrummet. Känns varmt och ombonat. 


Du hade fått en helt annan känsla i badrummet utan förvaringen i hörnet, den tillför en hel del och gör så att det känns ombonat. 


Bor du på liten yta? Använd väggarna till förvaring och här har du ett tips på vad du kan hänga upp. Se bara till att den är ren och avtorkad. Här ett annat bra tips på en förvaringsmöbel. Två ALEX lådhurtsar på hjul från IKEA, som du placerar bredvid varandra. Snyggt och ger bra förvaring. Det har varit populärt att blanda olika stolar och träslag och modeller vid matbordet i många många år och jag tycker fortfarande att det är snyggt och tacksamt, då behöver man inte välja enbart EN modell utan du kan blanda som du vill. Skönt för min del eftersom jag älskar att fynda stolar på loppisar! Jag gillar idén med ett lite längre skrivbord där du får plats att sitta två.


Det finns växter som är mer trendigare än andra, denna lilla söta krukväxten, Elefantöra eller som den heter på engelska, Chinese Moneyplant, har en hög trendfaktor i dagsläget. 


Nu är det en underbar tid framöver där du kan plocka färska blommor och kvistar ute och sätta i små vasar, ju fler små vasar desto finare och gärna i olika storlekar, höjd och form. 


Små detaljer och snygg ballograf penna! Nostalgi. Finns att köpa på bland annat Designtorget, klicka här, finns i flera färger. 


Ballograf penna - lånad bild från Designtorget.se

Samtliga Bilder från lägenheten är lånade via Stadshem, kika in här för mer inspiration.


4 maj 2014

Veckans ordspråk - Veckans Tänkvärda!

Hej! Har du haft en bra helg? Nästa veckas ordspråk handlar om att välja med omsorg, vad det än må vara. Lägga energi, tid och kraft på rätt saker, välj dina strider, rätt fokus på rätt saker...Lycka till och skaffa dig en riktigt bra vecka!Fler ordspråk från mig hittar du på Kreativa Kvadrat Pinterest, kika gärna in och få lite inspiration!3 maj 2014

It´s all about details!

Lördagsinspiration från Stadshem, Stockholmsgatan 1, med bland annat fina mässingsdetaljer som går igen i de olika rummen som en röd tråd. I köket hittar du behandlade ekluckor med läder och mässingshandtag och i badrummet går blandare och duscharmatur i samma material. "It´s all about details", bara det inte blir för mycket av ett och samma material, det är en fin balansgång. Jag gillar inslaget av att ta fram det råa trämaterialet i hallen, lite oväntat i sammanhanget. Riktigt snyggt! Man ska bli lite överraskad.Trädetalj i hallen
Mässing går igen i badrummet


Gråmålat brädgolv och mönstrat klinker - en härlig kombination!


Behandlade ekluckor och mässingsdetaljer i blandare, väggklocka, de små knopparna på de vita luckorna och på de små läderhandtagen på de svarta. Vad gillar du kombinationen vita och svarta köksskåp?Samtliga bilder lånade via Stadshem och här hittar du fler från denna fina lägenhet.

Ha en fortsatt fin helg!