21 augusti 2013

Formex 2013 - trendspaning! Veckans sidospår v 34

Trendspaning på Formex! Jag var i Stockholm i helgen och besökte Formexmässan. Det finns tydliga trender som kommer igen i möbler, hemtextil och accessoarer. Jag möttes av många härliga "dova och smutsiga" pasteller, en underbar blågrön färgskala på allt från väggar till textilier, metallerna koppar och mässing, vikt papper i olika former, naturmaterial som marmor, rotting, trä och lin. Fåglar och ugglor är fortfarande starkt och nu syntes massor med djurhuvuden på framförallt tavlor och kuddar. Vidare är neonfärger stort och diverse mönsterkombinationer i alla dess former för att nämna några trender som råder och kommer starkt. Här kommer ett urval av bilder tagna med min Iphone. Dagens tema får bli trenden dova och smutsiga pasteller.
Olika träslag och naturmaterial samt budskap och collage på väggarna fortsätter starkt


Grönt och brunt glas är populärt


Koppar och mässing är riktigt hett!

Samtliga bilder ovan från Bloomingville. Man anar mycket rosa i olika nyanser.
Vackert vikt papperKolla in detaljerna både på kofferten och lampan. Lampfoten är av marmor, något som kommer mer och mer. Allt från House Doctor 


Blågröna nyanser från Nordal


Blågröna nyanser även hos Himla


Habitats monter och väggar i entréhallen var målade i blågröna nyanser och var riktigt fin gjord! 
Det måste bli ett besök i den nyöppnade Habitatbutiken på PUBhuset i Stockholm, som hade Sverigepremiär i mitten av augusti, nästa gång jag åker dit. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en kommentar!