13 augusti 2014

IKEA Podologen - Veckans avsnitt handlar om ansvar

Nu i veckan kommer den nya IKEA katalogen, som för mig är en av årets höjdpunkter. I podcasten IKEA Podologen har radioprofilen Kjell Eriksson slagit sig ner i utvalda sidor i nya IKEA katalogen i sommar, där han har mött kända profiler och experter och tillsammans pratar de om allt från pingisbord i köket till frukostrutiner och badrumsvanor. Allt som rör livet hemma helt enkelt!

Veckans avsnitt handlar om ansvar och gästas av komikern Karin Adelsköld och psykologen Madeleine Gauffin. Kjell och hans gäster sitter vid ett festdukat bord på uppslaget 126-127 i den nya IKEA katalogen och pratar om ansvarsfördelning i hemmet. Madeleine Gauffin ger en analys på varför vissa inte störs av stök, medan andra behöver ha och fungerar allra bäst när det är kliniskt rent. Förenklat skulle man kunna säga att det finns två typer av människor, "skräphögen" och den överfungerande. 
Samtliga bilder är lånade via IKEA

Tina Björeman från IKEA kommer på snabbvisit och delar med sig på hur man kan möblera bort konflikter och undvika städbråk. Kjell presenterar i vanlig ordning ren fakta som bl.a. handlar om hur mycket tid vi lägger på städning varje dag? Vad tror du? Svaret och lite andra tips och råd får du när du lyssnar på veckans avsnitt. 


En riktigt bra start på morgonen, hemtrevligt och intressant. 
Har du missat det? Lyssna här!

Var kan man lyssna?
- Ikea.se/podologen
- Embed kod till Acast - en interaktiv podcastspelare med bilder och länkar
Mer fakta om IKEA Podologen
- Ett avsnitt är ca 30 - 40 min
- Jingeln till podcasten är inspelad enbart med hjälp av möbler från den nya IKEA katalogen 
som instrument
- Podcasten finns förutom på www.ikea.se/podcast även på iTunes, Google play och där podcast finns

Nästa avsnitt 
Nästa avsnitt som redan kommer i morgon handlar om sömn. Gäster är programledare och DJ Peter Siepen och professor Torbjörn Åkerstedt på Stressforskningsinstitutet i Stockholm. Släpps i morgon, torsdagen den 14 augusti.  


Ser fram emot nästa avsnitt och önskar dig en riktigt fin vecka! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en kommentar!