8 augusti 2014

IKEA Podologen - Ytor och förvaring

I slutet av sommaren kommer den nya IKEA katalogen, som för mig är en av årets höjdpunkter, men redan nu kan du tjuvlyssna på den! I podcasten IKEA Podologen har radioprofilen Kjell Eriksson slagit sig ner i utvalda sidor i nya IKEA katalogen. Han möter kända profiler och experter och tillsammans pratar de om allt från pingisbord i köket till frukostrutiner och badrumsvanor. Allt som rör livet hemma helt enkelt! Nytt avsnitt varje vecka fram till 19 augusti.

Veckans avsnitt handlar om yta och förvaring. Kjell sitter i ett kvadratsmart uppslag på sidorna 26-27 i den nya IKEA katalogen och med sig har han komikern och manusförfattaren David Sundin, tidigare ägare av en trevåningslägenhet på 550 kvadratmeter under jord, och intendent Marianne Larsson från Nordiska Museet. Marianne hyllar "fulsaker" och ger och oss en kort historielektion i köksförvaring. Kjell vill hitta ytan i ytan och berättar om sin lite speciella förvaring för sin bokföring.Hur är det att flytta från stort till mindre? Ska varje sak ha sin plats tycker du? Kjell ger informerar oss om hur många år vi i Sverige lägger på att bara leta oss fram i garderoben. Många har hela garderoben full med kläder, men inget att ta på sig. En femtedel i Sverige använder sin stol till förvaring av sina kläder, är du en av dem? Men inte lika många använder ugnen till sin bokföring, eller frysen. Förhoppningsvis inte så många mer än Kjell? Har du förvarat dina saker på några "udda" ställen någon gång?
Har du ordning i din garderob? I mitt hus fanns inte en enda garderob när jag flyttade in. Det finns en klädkammare på övre plan i ett av mina döttrars rum, ett städskåp i köket men övrig förvaring lyser med sin frånvaro. Därför åkte vi till IKEA och köpte några takfästen och klädstänger från serien STOLMEN och hängde upp i taket längs med hela väggen i sovrummet. Där hänger fullt med kläder nu och under står HYLLIS hyllan på rad med kläder och boxar. Fantastiskt skönt med ordning och reda!

En riktigt bra start på morgonen, hemtrevligt och intressant. 
Har du missat det? Lyssna här!

Var kan man lyssna?
- Ikea.se/podologen
- Embed kod till Acast - en interaktiv podcastspelare med bilder och länkar
Mer fakta om IKEA Podologen
- Ett avsnitt är ca 30 - 40 min
- Jingeln till podcasten är inspelad enbart med hjälp av möbler från den nya IKEA katalogen 
som instrument
- Podcasten finns förutom på www.ikea.se/podcast även på iTunes, Google play och där podcast finns

Nästa avsnitt 
Nästa vecka handlar om ansvar. Städglasögon, larmade soptunnor och att diska med tv-serier. Gäster är Karin Adelsköld, ståuppkomiker, programledare och teknikexpert samt Madeleine Gauffin legitimerad psykolog. Släpps på tisdag den 12 augusti.  


Ser fram emot nästa avsnitt och önskar dig en riktigt fin vecka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en kommentar!