29 juli 2014

IKEA Podologen - hur våra hem speglar våra personligheter

I slutet av sommaren kommer den nya IKEA katalogen, som för mig är en av årets höjdpunkter, men redan nu kan du tjuvlyssna på den! I podcasten IKEA Podologen har radioprofilen Kjell Eriksson slagit sig ner i utvalda sidor i nya IKEA katalogen. Han möter kända profiler och experter och tillsammans pratar de om allt från pingisbord i köket till frukostrutiner och badrumsvanor. Allt som rör livet hemma helt enkelt! Nytt avsnitt varje vecka fram till 19 augusti.

Veckans gäster i fjärde avsnittet av IKEA Podologen är bloggerskan Sandra Beijer samt journalisten och författaren Hedvig Hedqvist där de berör frågor som hur våra hem speglar våra personligheter. Kjell och hans gäster besöker sidan 23 i den nya IKEA katalogen där Sandra berättar att hon precis köpt sin drömbostad efter att ha levt i resväskor det senaste året. Hedvig tar oss med på en historisk resa i hur hemmen sett ut från 50-talet till nutid. Gissa vilket rum vi svenskar gillar minst? Vet du vilken ort i Sverige som har flest gardiner? Vem utgår du ifrån när du inreder? Dig själv eller andra?
Samtliga bilder lånade via IKEA

Vi gillar vardagsrummet mest och tvättstugan minst. 95% av alla hushåll har gardiner och flest hittar du i Karlstad. Hos mig i Jönköping hittar du inte många. Hur är det hemma hos dig?

En riktigt bra start på morgonen, hemtrevligt och intressant. 
Har du missat det? Lyssna här!

Var kan man lyssna?
- Ikea.se/podologen
- Embed kod till Acast - en interaktiv podcastspelare med bilder och länkar
Mer fakta om IKEA Podologen
- Ett avsnitt är ca 30 - 40 min
- Jingeln till podcasten är inspelad enbart med hjälp av möbler från den nya IKEA katalogen 
som instrument
- Podcasten finns förutom på www.ikea.se/podcast även på iTunes, Google play och där podcast finns

Nästa avsnitt 
Nästa vecka handlar om bokföring i ugnen och konsten att hantera en stol i vardagsrummet. Gäster är komikern och manusförfattaren David Sundin och intendent/forskare Marianne Larsson på Nordiska Museet och släpps på tisdag den 5 augusti.  


Ser fram emot nästa avsnitt och önskar dig en riktigt fin vecka! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en kommentar!